Цанко Цветанов доволен от старанието на етърци в мача с варненци
Цанко Цветанов доволен от старанието на етърци в мача с варненци / Дарик нюз, архив

Старши треньорът на „Етър- 24” Цанко Цветанов заяви след загубата от „Черно море” във Велико Търново, че е доволен от старанието и желанието на своите футболисти.

„Загубихме един мач, в който ние бяхме отборът, който търсеше победата и категорично превъзхождаше във владеенето на топката и инициативата, Бяхме по- добрият отбор, но за съжаление съперникът успя да ни излъже”, коментира Цанко Цветанов.

„От самото начало на мача нашият отбор бе активният и мисля, че е нормално пред собствена публика да е така и да търсим повече победата. При последното подаване малко закъснявахме и футболистите на „Черно море” успяваха да избият топката. Беше ни трудно заради гъстотата в наказателното поле на гостите. Знам, че „Черно море” е такъв отбор, че когато поведе в резултата започва да руши играта, но какво да направим. Не успяхме да се справим, имаме още какво да работим”, добави още наставникът на етърци.

Цанко Цветанов не пожела да коментира съдийството, но благодари на хората, които подкрепяха отбора от първата до последната минута. Колегата му Стефан Генов призна, че победата в мача е била жизнено необходима за неговия отбор и поздрави и тима от Велико Търново за борбената игра.

„Искам да поздравя отбора на домакините, хвърлиха много усилия и ако продължават така ще радват своите фенове. Мисля, че победихме благодарение на по- големия си опит”, каза наставникът на „Черно море”.

Малко след края на пресконференцията стана ясно, че ръководството на великотърновския клуб подава жалба срещу съдийството.