БСП
БСП / Dariknews.bg, архив
„Всички комунални дейности в община Горна Оряховица трябва да се извършват от общинско дружество. За него трябва да се закупи техника, но това трябва да стане със собствени приходи на общината. Против сме да се тегли нов кредит, след като само през тази година в общинския бюджет влязоха средствата от продажбата на „Кариба“, така и от ГУМ, ние искаме с тези пари да се инвестира в Общината“. Такава позиция защити групата на БСП в Общински съвет Горна Оряховица по време на извънредна сесия, на която съветниците трябваше да одобрят Общината да изтегли два нови заема за общо над 1 500 000 лева.

На извънредната сесия инж.Георги Рачев защити позицията на БСП за закупуването на машини за поддържане на чистотата. „Когато се свика извънредно или изнесено заседание на Общинския съвет, на него се поставят въпроси, които гражданите да не ги чуват. Така е и с настоящите два кредита. Исканият от кмета кредит е абсолютно ненужен. Пет години гражданите на Горна Оряховица ще плащат около 100 000 лева лихви плюс 30 000 такси и комисионни“, заяви инж.Рачев. Той припомни, че когато кметът направи предложение преди няколко сесии продажбата на ГУМ да стане не на търг, а с конкурс, групата на БСП подкрепи предложението под условие получените средства да бъдат използвани за закупуване на техника за чистотата.

„Сделката е изпълнена. Защо не купим с тези 1 000 600 лева нужните машини? А искате гражданите на Горна Оряховица да плащат пет години кредити. Като горнооряховчанин Ви казвам, че не желая да плащам такива кредити. Изтеглените сега кредити можете да изплатите само с вдигане на данъците“, допълни инж.Рачев.