Бончо Генчев ще работи безвъзмездно за Локомотив
Бончо Генчев ще работи безвъзмездно за Локомотив / снимка: личен архив

Победа и равенство записаха сборните тимове на областите В. Търново, Габрово, Ловеч и Плевен, водени от Бончо Генчев, срещу отборите на Монтана, Видин и Враца. Двубоите се играха в Ловеч и бяха наблюдавани от селекционерите на националните отбори за момчета родени през 1996 и 1997 години.

При по- малките селекцията на бронзовия медалист от САЩ- 94 разгроми съперниците си с 6:0. Попаденията бяха дело на Николай Веселинов, Стилиян Михайлов, Момчил Михалев, Николас Вачев, горнооряховеца Никола Какъмъков и търновеца Мехмед Мустафов. От школата на „Локомотив" в състава бе и вратарят Мирослав Пенев, а от тази на „Етър- 24"- Ивайло Маринов, Диян Гинев и Александър Узунов, а Силвестър Балъков не игра, заради болки в кръста.

При по- големите двубоят завърши 2:2, но в монтанския тим имаше няколко момчета от набор 1995 г., докато Бончо Генчев бе заложил само на 15- годишни. Двата гола заби Николай Тодоров. В тази възраст селекционерът извика Никола Чалъков от „Локомотив" и Алиш Хаджимустафа от „Етър- 24", но последният не влезе, тъй като лекува травма.

Междувременно Бончо Генчев официално бе представен като ръководител на детско- юношеската школа на ФК „Локомотив" и получи шалче и фланелка от изпълнителния директор на клуба Огнян Стоянов.

Екснационалът пожела да уточни, че ще работи безплатно за горнооряховския клуб, от който е тръгнала професионалната му кариера. „Ще предоставя своя труд и компетенция напълно безвъзмездно. Нямам договорни отношения с „Локомотив". Бях поканен от ръководството и смятам, че мога да направя този жест, да предоставя знания и опит, натрупани пред дългия период на работата ми в чужбина", каза Бончо  Генчев. Той добави, че  ще бъде по- скоро методист в школата и ще въведе изцяло нова система за работа с подрастващите.

Новият учебно- състезателен сезон бе открит по безпрецедентен начин в новата история на горнооряховския клуб в присъствието на петте формации от школата, треньори, ръководители, родители и гости. Събитието бе организирано от ръководството на „Локомотив" и настоятелството към школата. Сред гостите, уважили празненството, бяха председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместникът му инж. Георги Рачев, ресорният заместник- кмет Иван Момъков, общинският съветник и дългогодишен кмет Никола Колев, шефът на тотализатора в региона Ангел Колев, кандидати за кметове.

В школата ще помага и друг легендарен футболист и треньор на „Локото"- Ценко Гавазов. Своите позиции запазват треньорите в школата Илия Пендов и Васил Василев. От своя страна представителите на местната власт бяха категорични, че след изборите ще, започне модернизиране на спортната база и пълно реновиране на тренировъчните игрища зад официални терен на градския стадион.