Близо 3 000 лв. събра благотворителен концерт в подкрепа на болно дете
Близо 3 000 лв. събра благотворителен концерт в подкрепа на болно дете / netinfo

2 820 лв. бяха събрани по време на благотворителен концерт за лечението на 5-годишната Едита Цвяткова от Първомайци. Детето страда от костен тумор и се нуждае от лечение във Франция. За операцията са необходими 60 000 евро, които семейството на Еди няма от къде да осигури.

Концертът бе организиран от община Горна Оряховица, със съдействието на читалище „Напредък”. В него се включиха всички възрастови групи на формация „Патиланци”, състав за авангардни танци „Алекс”, модерен балет ”Етна”, клуб по модерен балет „Актив” и разбира се - децата от ЦДГ”Здравец”- с. Първомайци.

По сметката на 5-годишната Еди са постъпили и 100 долара от живеещата в Западна Вирджиния горнооряховчанка Ружа Парсънс. Майката на 5 деца решава да помогне, след като научава от Интернет за болестта на детето.

Спортната общност в община Горна Оряховица също се присъедини към благородната кауза. Тази вечер на стадиона в Първомайци ще се играе благотворителен мач между „Локомотив” Горна Оряховица и сборен отбор на Първомайци и Поликраище.

За 24 октомври е предвиден още един благотворителен концерт, който ще се поведе в село Правда.
В магазини, институции и обществени сгради в цялата община са поставени дарителници, които ще бъдат отворени преди Едита да тръгне за Франция. Очаква се това да стане след две седмици.