Автомобилният ас Eмил Денев ще събира средства за деца аутисти
Автомобилният ас Eмил Денев ще събира средства за деца аутисти / Dariknews

Шампионът на България на рали в клас N/3 Емил Денев ще участва в благотворително „Шоу на шампионите". Великотърновският прокурор е единственият пилот на „Етър Рейсинг Тим", получил персонална покана за участие.

За трета поредна година 16 от най- добрите родни автомобилни състезатели ще се състезават в името на благородна идея. Надпреварата е тази неделя, на писта „Дракон", край пловдивското село Калояново. Целта й е да набере средства за Института за детско психично здраве и развитие в София, в който екип от специалисти интензивно работи с деца аутисти и техните родители.

Освен че ще премерят сири по между си, състезателите ще возят и фенове срещу заплащане, ще има и демонстрации в офроуд- дисциплините, както и "авто кеч" /б. р.блъсканица, в която печели пилотът, нанесъл най- много удари на своите съперници. Пилотите ще карат серийни автомобили: Skoda Fabia, Skoda Octavia, Opel Astra, Ford Fiesta, Volvo S60 и Chevrolet Cruze.

В благотворителното шоу състезателите ще участват по системата на елиминациите, като достигналите до финала в гонка помежду си ще излъчат шампионът. През миналата година шампионското шоу успя да набере 7 500 лв, които пилотите дариха за изграждането на сензорна зала за деца с дислексия. По жребии на осминафиналите Емил Денев ще кара срещу Кирил Величков.