/ Областна администрация Велико Търново
Областният управител проф. д-р Любомира Попова участва в работна среща между ръководството на Камарата на строителите в България (КСБ) и кметове на общини от област Велико Търново. Организатор на срещата, която се проведе в заседателната зала на Община Велико Търново, беше Областното представителство на КСБ.

Данните за качеството на въздуха в кв. „Бузлуджа“ вече са достъпни в реално време

"За периода от 2016 г. до края на 2018 г.  на територията на областта седем общини са се възползвали от Националната програмата за енергийна ефективност.  43 сгради вече са санирани по тази програма, като 19 от тях са въведени в експлоатация през миналата година.

Благодарение на съвместните усилия на областна администрация и общините постигаме добри резултати за осигуряване на по-добър живот на хората. По отношение на новия Закон за устройство  на територията с нетърпение очакваме наредбата в която ще се прецизират таксите и формата на документите", каза проф. Попова.

НСОРБ иска 786 милиона лева повече за общините през 2020 година

По време на дискусията беше обсъдена темата „Строителството през 2019-2020 г. - Перспективи, инвестиции и проблеми в бранша“. Домакин на разговорите бе кметът на Велико Търново Даниел Панов, а в дискусията участваха и инж. Илиян Терзиев, председател на Управителния съвет на Камарата, инж. Николай Николов, зам.-председател на УС на КСБ и председател на ОП на КСБ – Бургас, инж. Мирослав Мазнев, изп. директор на КСБ, инж. Любомир Шербетов, председател на ОП на КСБ-Велико Търново, кметове и представители на общини.