155 000 лв. дава ПУДООС за екологични проекти в областта
155 000 лв. дава ПУДООС за екологични проекти в областта / снимка: Пресцентър, БСП

„155 000 лв. влизат във Великотърновска област по проекти по ПУДООС. Това са екологични проекти, които общините, училищата и детските градини са разписали, за да обновят своите паркове в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ Това каза народният представител Мариана Бояджиева пред жителите на град Дебелец. Добрата новина за тях е, че ще получат 10 000лв, за да разширят и модернизират детската площадка в централния парк.

По-късно депутатът уточни, че общо 23 проекта получават финансиране. Осем са населените места, в които ще бъдат вложени по 10 000лв. Освен град Дебелец, средства получават и община Полски Тръмбеш за детска площадка в кв. "Гаджули", както и кметствата в горнооряховското с.Писарево, свищовското с.Морава, павликенското с.Патреш и стражишките села Асеново и Камен.

11 училища в региона ще изпълнят своите екологични проекти на стойност до 5000лв. Три са училищата във Велико Търново – ПМГ „Васил Друмев“, СОУ „Вела Благоева“ и ПГТ „д-р Васил Берон“. Средства са отделени и за Помощното училище в с.Ново село. Пари има и за проектите на училищата в с.Писарево и с.Върбица, община Горна Оряховица, в с.Морава, с.Раданово, с.Горско ново село и с.Джулюница. СОУ „Филип Сакелариевич“ в Свищов също спечели финансиране за проекта си.

4 детски градини също ще реализират своя екологичен проект. ЦДГ „Първи юни“ в Горна Ораховица, ЦДГ в с.Караисен, ЦДГ „Незабравка“ в с.Петко Каравелово и ЦДГ в с.Родина.

„Правителството на Пламен Орешарски е първото, което дава толкова много пари за регионите“, каза пред своите съграждани в Дебелец Мариана Бояджиева. Тя подчерта социалната загриженост на управляващите и каза, че с новообявените средства по ПУДООС населените места ще станат по приветливи и уютни за своите жители.

Одобрение предизвика новината за отпуснатите средства. При всяка от многобройните срещи на народният представител в областта, хората изразяват своята признателност, че проблеми, които с години чакат финансиране, вече виждат своето решение.