Започват нови валежи от сняг, очаква се усложняване на пътната обстановка
Започват нови валежи от сняг, очаква се усложняване на пътната обстановка / БГНЕС, архив
Започват нови валежи от сняг, очаква се усложняване на пътната обстановка
92024
Започват нови валежи от сняг, очаква се усложняване на пътната обстановка
  • Започват нови валежи от сняг, очаква се усложняване на пътната обстановка

Оранжев код за валежи от сняг и вятър е обявен за вторник за Варненска област. Прогнозите на синоптиците са, че ще се образува нова снежна покривка до 20 см.

Сутринта и до обед днес слаб сняг ще завали над крайните югоизточни места, а след обед и вечерта валежите ще обхванат целия район. След пладне вятърът от север – североизток ще се усилва и скоростта му ще достига 12-14 метра в секунда, с пориви до 20. Ще се образува нова снежна покривка и отново по пътищата ще има условия за навявания и намаляване на видимостта, съобщиха за Дарик от НИМХ Варна. Максималните температури в Североизточна България ще бъдат от - 12 до - 7 градуса, а по Черноморието – между - 1 и 2 градуса над нулата.

Очакванията са в сряда валежите бързо да спират, а вятърът да отслабва. Сутринта все още ще е студено с температури между - 12 и - 7 градуса. Максималните ще бъдат с около 5 градуса по-високи – между -7 и -2.

През нощта срещу сряда ще премине слабо изразен фронт и валежи се очакват предимно по Черноморието. Те ще бъдат от дъжд и от сняг и по пътищата ще има заледявания.

В четвъртък облачността ще се разкъсва и намалява, в отделни места следобед и до слънчево. Минималните температури ще останат ниски, а максималните ще се повишат с градус – два.