/ live.varna.bg

Комисията по безопасност на движението трябва да се произнесе по предложен вариант от общинската администрация за въвеждане двупосочно движение по ул. "Кюстенджа", която в момента е еднопосочна. По нея ще се осъществява връзката от ул. „Братя Бъкстон“ до ул. „Брегалница“ и обратно.

Правят нови тротоари от Варна до Златни пясъци

Съгласно Общия устройствен план на Варна, улиците „Подвис“ и „Брегалница“, които са перпендикулярни на бул. „Левски“, нямат директна връзка по между си. Връзката между тях ще се осъществява  чрез автоподлез, който свърза ул. „Подвис“ с ул. „Братя Бъкстон“.

Пешеходците ползват съществуващия подлез, който е ремонтиран със средства по ОП "Региони в растеж". Предложените промени са заради премахването на светофарната уредба и затварянето на връзката между двете улици по бул. „В. Левски“. 

Парите за ремонта на стадион „Спартак” не стигат, общината отпуска още

В обратната посока движението ще се осъществява по автоподлеза на ул. "Царевец", който се намира на около 200 метра източно, преминава под булевард „В. Левски“ и обръща движението в другото платно. От дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ заявиха, че предстои рехабилитация на всички малки улици в района. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК