/ Дарик Варна
Четиридесет и първото заседание на Общински съвет – Варна започва в 9.00 часа в зала „Пленарна”. В предварителния дневен ред са включени 14 точки. Една от тях е разглеждане на годишните финансови отчети на общинските дружества.

Местният парламент ще гласува и общинска субсидия за две лечебни заведения във Варна. Предвижда се от местната хазна да бъдат отпуснати средства за нуждите на МБАЛ „Св. Анна“ и ДКЦ „Св. Иван Рилски“.

Съветниците ще трябва също да решат дали да подкрепят финансово ремонтните дейности на два храма. Единият е параклисът в централните гробища, а другият – арменската църква.

На гласуване ще бъде подложено и предложението за предоставяне на средства за футболен клуб „Спартак“.

Сред темите, които ще обсъждат съветниците, е обявяването на 15 август – празник на Варна и Успение на Пресвета Богородица, за почивен ден за варненци.

По решение на Общинския съвет от 1993 г., християнският празник Свето Успение на Пресвета Богородица е определен за ден на Варна. С годините 15 август се утвърди като ден, наситен с множество общоградски тържества, културни прояви, свързани с историята и настоящето на града и доби голяма популярност сред всички граждани и гости на Варна като празник на града. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК