Загина Анатолий Кирилов. Отлагат варненското дерби?
Загина Анатолий Кирилов. Отлагат варненското дерби? / netinfo

Старши треньорът на Спартак Вн Анатолий Кирилов загина снощи в катастрофа. За трагичния инцидент футболистите на клуба са научили тази сутрин. Почти сигурно варненското дерби между Спартак Вн и Черно море ще бъде отложено заради трагедията.

Анатолий Кирилов е роден на 6 юли 1966 година. Отборите, в които е играл: Академик Свищов, Червено знаме - Павликени и Сторгозия Плевен. В треньорската си кариера е водил Павликени, Локомотив Мездра, Бдин, Ботев Криводол и Спартак Вн. Бил е и селекционер на националния аматьорски отбор на България. Специалистът остави най-хубавите си години на терена, както като играч, така и като треньор.

Анатолий Кирилов даде всичко, за да може отборите, в които работи да просперират, същото стори и със Спартак Вн, вярвайки до последно, че тимът може да се спаси от изпадане. В официалния сайт на клуба бе поместено следното съобщение:

„С прискърбие съобщаваме, че късно вечерта в сряда, старши треньорът на ПФК "Спартак" Варна, Анатолий Кирилов загина в тежка автомобилна катастрофа. Всички в клуба изказват своите съболезнования на роднините и близките на починалия! Поклон пред паметта му!”