Задава се Седмица на младата публика 2
Задава се Седмица на младата публика 2 / www.vickycristina-movie.com

От 29 януари до 4 февруари Фестивалният и конгресен център ще предложи на младите варненци второто издание на Седмицата на младата публика. Ще бъдат показани общо седем филма. Началото ще постави един от най-нашумелите напоследък български филми „Източни пиеси".

Сред филмите, които ще бъдат прожектирани, са хитови заглавия като българският „Единствената любовна история, която Хемингуей не описа" - носител на Специалната награда на журито и най-добър режисьор на варненския фестивал „Златната роза", носителят на „Златен глобус" „Вики, Кристина, Барселона" и спечелилия четири награди „Оскар" „Тигър и дракон".

Варненци ще могат да оценят достойнствата и на немско-турския „Музиката на Истанбул", немско-финландския „Мъжът без минало" и „Светкавици!" от Сърбия и Черна гора.

Инициативата се организира в партньорство с Националния филмов център и „Европа синемас" - паневропейската верига от киносалони, член на която е Фестивалният и конгресен център. Идеята е тийнейджъри и студенти да имат възможност да гледат качествено европейско и българско кино при вход свободен. За всички останали билетите ще са по 3 лева.

Специална филмова програма за младата публика бе представена за първи път във Варна през ноември миналата година. В първото издание на Седмица на младата публика бяха прожектирани продукции на България, Франция, Германия, Сърбия, Черна гора и Италия.