За първи път в България: Театрален сериал на варненска сцена
За първи път в България: Театрален сериал на варненска сцена / Дарик Варна, архив

За първи в страната се поставя театрален сериал, при това на варненска сцена. Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ ще представи пред публика спектакъл в две части в два различни дни. Той е под режисурата на проф. Пламен Марков и съчетава три пиеси в едно представление. Това съобщи ефира на Дарик Варна Даниела Димова – директор на ТМПЦ-Варна.

Представлението е по великия фрески драматург Молиер. Първата "серия" - „Всичко наопаки“, ще бъде играна на Основна сцена на 4 ноември, а втората - „Наопаки всичко“ - на 6-ти. Сценографията е поверена на Даниела Николчова, а в сериала участва почти цялата трупа на варненския театър.

За първи път във Варна и за втори в страната ще се проведе „Европейска нощ на театрите“.  Тя ще стартира на 15 ноември в 10:00 часа с изложба на костюми на Мира Каланова.  Тодор Игнатов ще представи сценография. Между 11:00 и 24:00 часа в ротондата вниманието на зрителите ще бъде фокусирано върху литературата. От 13:00 до 14:00 часа пред сцена „Филиал“ ще има хепънинг с фокус актьор, обясни Димова.

Предвидени са още флашмоб и спектакли на Основна сцена, поглед към поколенията и старите ленти. От 24:00 до 3:00 часа през нощта млади актьори ще правят импровизации с помощта на публиката.