Въоръжен обир в центъра на Варна
Въоръжен обир в центъра на Варна / netinfo

Въоръжен грабеж е извършен в центъра на морската столица, съобщиха от ОДП Варна. Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112 малко след 9:00 часа тази сутрин. Нападнат е собственикът на фирма "КДМ Експрес-комерс", който паркирал „Пежото” си пред офиса на бул. „Генерал Колев”.

Три въоръжени маскирани лица са нападнали колата, с която са пренасяни пари на фирмата, взети тази сутрин от трезора й. По първоначална информация сумата е около 100 хиляди лева. Лицата, извършили грабежа, са се оттеглили с автомобил марка “ВАЗ” със синя лампа, за който е установено, че е с регистрационни табели, откраднати от друг автомобил, паркиран на територията на Трето районно управление. Автомобилът, с който са избягали извършителите, е намерен опожарен на бул. “Сливница”.

На местопроизшествията се извършват огледи. На входно – изходните артерии на Варна са изградени контролно-пропусквателни пунктове. Криминална полиция работи по издирване и задържане на извършителите.

Заради грабежа центърът на Варна е блокиран от полицаи, които проверяват преминаващите автомобили. Движението е затруднено по булевардите "Мария Луиза", "Генерал Колев", "Сливница" и ул. "Шипка". В тези райони придвижването с кола отнема 20 - 30 минути.