Все по-малко чужденци с мерак за имот в Аврен
Все по-малко чужденци с мерак за имот в Аврен / Дарик Варна

Първоначалният бум на търсене на имоти в Аврен от чужденци постепенно е стихнал, коментира пред Дарик кметът Емануил Манолов. Освен българското население, в момента в общината живеят основно руснаци в активна възраст, както и пенсионирани англичани. Много от чужденците, които са придобили недвижимо имущество, са напуснали

Освен на руски инвестиции в сферата на недвижимите имоти, Аврен се надява и на вложения в земеделието, свързани с добив на грозде. Добре дошли са всякакви инвеститори, които да развиват бизнес и да разкриват нови работни места, обясни кметът.

Той изрази надежда тази година да не е нулева по отношение на работата по европроекти, както се е оказала миналата и определи бюджета за 2015-та като „бюджет на стабилността“. Общината няма неразплатени разходи и е в добро финансово състояние. Основният й данъкоплатец е санаториалният комплекс Камчия.

Заложените за 2014-та година приоритети за Аврен са намерили своята успешна реализация, увери Емануил Манолов. По програма за развитие на селските райони са подменени около 8 километра водопреносни тръби в село Приселци, с което е подобрено качеството на питейната вода. Предстои преасфалтиране на част от улиците в Аврен.

И през тази година основен приоритет пред администрацията остава подобряване на водопреносната мрежа. Успоредно с това обаче особено внимание ще се отдели и на инфраструктурата, заяви Манолов.