/ ВМС
Подводен движител, който ще бъде ползван от морския спасителен разузнавателен отряд към Военноморските сили, получи днес като дарение военният флот. То бе прието от началника на щаба на ВМС кап. първи ранг Камен Кокуров.

Той посочи, че в момента активно се работи за повишаване способностите на отряда и изрази надежда, че в скоро време флотът ще получи още такава техника, която ще бъде от полза на бойците, по-известни като морски тюлени.

Апаратът е германско производство, но с наше допълнително оборудване, обясни собственикът на фирмата-дарител Георги Белчев. По думите му движителят може да се спуска до 40 метра дълбочина и да работи до 2 часа. Скоростта му е близо 15 километра в час. Белчев посочи, че прави дарението, тъй като е бивш морски офицер и е служил на подводница, освен това не всичко на този свят е пари.

Благодарността на водолазите изрази командирът на дивизиона, в който служат, кап. III ранг Даниел Тодоров.

Той посочи, че това е първият подводен движител на армията ни. По думите му в правилниците на флота има инструкции за употребата на такива апарати, но до сега момчетата са ги изучавали само теоретично.
БТА