ВиК пусна водата в община Долни чифлик от резервни източници

ВиК пусна водата в община Долни чифлик от резервни източници
ВиК пусна водата в община Долни чифлик от резервни източници / Дарик Варна, архив

ВиК-Варна започна да захранва водопроводите в община Долни чифлик от местни водоизточници, най-големият от които е в с. Пчелник. Нормално водоподаване вече има в гр. Долни чифлик и селата Гроздьово, Горен чифлик, Старо Оряхово, Ново Оряхово и Венелин. Проблем може да възникне с водоподаването в Детелина, Шкорпиловци, Рудник, Юнец и Кривини, съобщиха от община Долни чифлик.

Кметът на общината Борислав Натов призовава всички за пестеливо ползване на водата, за да не се допусне преждевременно изпразване на местните водоизточници, част от които са с ограничен обем. На този етап не се налага въвеждането на воден режим.

При възникване на проблем, ВиК поддържа в готовност необходимия брой водоноски, които ще бъдат насочени в проблемните населени места на община Долни чифлик.

Заплахата за пресъхване на чешмите възникна снощи към 17 часа заради авария на главния водопровод Камчийски пясъци край с. Аспарухово, община Дългопол. Активизирало се свлачище предизвика авария, чието местоположение все още се установява.