Варненският апелативен съд разгледа дело срещу педофили
Варненският апелативен съд разгледа дело срещу педофили / netinfo
Варненският апелативен съд е разгледал протеста на Разградска окръжна прокуратура против 5 годишните присъди за блудство с малолетни деца, които Окръжен съд Разград е наложил на Ферхан Ахмед на 20г. и Алеко Рашков на 22г. от с. Драгомъж, община Исперих.

Обвинението настоява присъдата и на двамата насилници да бъде завишена поради изключително високата степен на обществена опасност на деянието, извършено с две деца – на 6 и на 9 години.

През месец май тази година първоинстанционният съд е признал вината на Ферхан и Алеко затова, че на 5-ти и 6-ти юли миналата година, в с. Драгомъж, Разградска област, в съучастие като съизвършители блудствали с децата, като употребили сила и заплахи.

Съдът е присъдил и обещетения за претърпените неимуществени вреди, които двамата ще заплатят на родителите на пострадалите деца в размер на по 10 000 лв за всяко семейство.

Децата, които си играели в центъра на селото били подлъгани от насилниците със сладолед. Веднага след това Ферхан и Алеко насила вкарали момчетата в мазето на селския магазин и блудствали с тях. Заплашили ги след това, че ако кажат някому ще ги убият. На следващия ден момченцата преживели отново същия кошмар. Едва след втория инцидент майката на едното от децата забелязала странното поведение на сина си и така се стигнало до признанията на децата.

Въззивният съд ще се произнесе в законния срок.