Варненската ски-писта ще струва 5 милиона
Варненската ски-писта ще струва 5 милиона / netinfo
Ски-пистата, която предстои да бъде изградена във Варна, ще струва 5 милиона лева. Това разкри кметът на морската столица Кирил Йорданов по време на втория си за тази седмица брифинг. Във вторник варненският кмет разкри намерението в местността “Боровец” да бъде изградена ски-писта с изкуствено покритие, която да се ползва целогодишно.

Избрано е най-подходящото място за спортното съоръжение. Милионите за пистата няма да са за сметка на средствата, предвидени за поддръжка на улиците, уточни градоначалникът. Целта е Варна да приеме спортистите, които ще се подготвят за зимната олипиада в руския курорт Сочи през 2014 година, заяви Йорданов.

Нямаме за цел да печелим от разкриването на спортни площадки. Така кметът Йорданов коментира отправените вчера от партия ГЛАС предложения спортуването в изградените многофункционални спортни площадки да се заплаща. Там през изминалата година са спортували над 400 хиляди варненци.

Всички терени, определени за спортни комплекси, ще бъдат използвани по предназначение и в никакъв случай на мястото им няма да се строят жилищни кооперации, увери варненският кмет. Според Йорданов само за пътищата във Варна са необходими един милиард лева.