/ Дарик Варна, архив
За "Дупката" ще се наложи да се търси друго решение
Общинският съвет на Варна ще върне на държавата акциите на "Международен панаир Пловдив", които придоби преди около година. Това се случва, след като Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Община Варна Иван Портних и на групата общински съветници на ГЕРБ, на сесията на 2 май да обсъдят и приемат решение на Общински съвет – Варна за предоставяне безвъзмездно на Министерство на икономиката на акции от Международен панаир – Пловдив в дялова стойност 29%. 
 
Мотивите за решението на ИК на ГЕРБ са продължаване на действията за консолидация на държавната собственост в Международен панаир – Пловдив и париране на опитите за дискредитиране на ГЕРБ.
 
Миналата седмица пловдивският ОбС отмени свое решение от месец април, с което съветниците приеха от държавата близо 21% от акциите с намерението на територията на Панаира да бъде построен Дом за пловдивската опера.

Варненските 29% щяха да послужат за решаване на проблема с така наречената "Дупка" в центъра на града, но след нареждането на партийното ръководство на ГЕРБ, управата на Варна ще трябва да търси друг начин да преговаря със мажоритарния собственик на Пловдивския панаир Георги Гергов, който притежава и "Дупката".