Варна приема кръг от шампионата по ледени спортове
Варна приема кръг от шампионата по ледени спортове / netinfo

През февруари Варна ще е домакин на ІІ кръг на националните първенства по ледени спортове. Състезанията ще се проведат на 19 и 20 февруари на ледената пързалка в кв. Младост.

Домакинството на Варна, първо за състезания по ледени спортове, идва след успехите на местните хокеисти и фигуристи. В началото на декември децата от варненския клуб „Морските дракони" спечели турнир в София. В "Зимния дворец" младите варненци се наложиха последователно над „Левски" / 7:3/, ЦСКА / 5:2/, „Академик" /7:1/ и „Славия" /11:0/. Двама хокеисти от „Морските дракони" дори бяха повикани в детския национален отбор по хокей на лед.

В края на миналата година възпитаничка на местния Клуб по ледени спортове донесе първа купа за Варна по фигурно пързаляне. Тийнейджърката Ива Димитрова спечели златен медал на аматьорско състезание само след една година занимание с грациозния спорт.

Закритата ледена пързалка във Варна е с размери 45 на 20 метра. Капацитетът на съоръжението е 150 души, с трибуни за посетители с 202 седящи места. Ежедневно се провеждат сесии, част от които са отделени за тренировки на групите по хокей и фигурно пързаляне.

Тъй като работи целогодишно, през лятото ледената пързалка в кв.Младост се ползва за тренировъчни лагери на отбори и от чужбина.