Варна диша праща строежа в Морската на прокурор
Варна диша праща строежа в Морската на прокурор / netinfo

Гражданско сдружение "Варна диша" смята да сигнализира прокуратурата и РДНСК за строителството в Морската градина. Това заяви за Дарик председателят на сдружението Славена Панайотова. По думите й, в случая с укрепването на едноетажна вила до Делфинариума става въпрос за очевидна злоупотреба с документи, тъй като новият градеж е с доста по-голяма площ от стария.

„Постройката, която беше там, беше с площ 123 кв. м. и отдавна е разрушена. На нейно място се изгражда съвършено нов строеж с 344 кв. м. Очевидно е, че не се укрепва, защото няма нищо останало от старата сграда", изтъкна Панайотова. Според нея се гради жилищна кооперация с поне 10 апартамента.

Кметът да забрани строителството при започване на прокурорската проверка, настоява още Панайотова.

Малко по-надолу от въпросния обект има друг, който се ремонтира по същия начин. „Това явно става практика на Община Варна - да издава заповеди за ремонт на несъществуващи сгради", коментира природозащитничката.

Природозащитници ще протестират заради строителство в Морската градина

„Това е парк и там не би трябвало да има никакво строителство. Има ред забрани. Има приет ОУП. Не би трябвало там изобщо да влизат машини и да се изгражда каквото и да било", каза още лидерът на сдружението.

Заради продължаващия градеж в Морската градина гражданското сдружение организира протест. Той е насрочен за 17:30 часа пред сградата на Община Варна.