Ваканцията за учениците продължава
Ваканцията за учениците продължава / netinfo

Заради влошената метеорологична обстановка и днес ще е неучебен ден за училищата във Варна и областта. Това съобщи за Дарик шефът на Регионалния инспекторат по образование Николинка Даскалова. Детските градини и ясли във Варна продължават да работят. Те са снабдени с храна и отопление, увери кметът Кирил Йорданов.

От снощи бедствено положение е обявено в седем варненски общини. Това са Аксаково, Аврен, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Долни чифлик и Суворово.

Пътищата във Варненско са проходими при зимни условия, съобщиха от Областното пътно управление. Затворени за движение са пътят за Бургас в  района на Старо Оряхово, автомагистрала "Хемус" по пътя Варна - Слънчево, отсечката Баирбаши - Кичево, пътят Суворово - Ветрино и Суворово - Вълчи дол. Движението за Добрич се извършва с вериги. Затворен остава Дюлинският проход. От Пътно управление увериха, че няма закъсали автомобили и бедстващи хора.

От снощи е преустановено влизането на ТИР-ове във Варна, съобщи кметът Кирил Йорданов. Пътуващите по магистрала „Хемус” към Варна ще бъдат отклонявани при разклона на Слънчево по стария път Девня - Варна, а тези от Добрич, ще бъдат спирани в Аксаково.

Пристанище "Варна" функционира нормално. Полетите за и от София са отменени заради заснежаване на пистата на летище "Варна".