В Спартак уредиха среща с кмета, представят му инвестиционен проект
В Спартак уредиха среща с кмета, представят му инвестиционен проект / Добри Атанасов
В "Спартак" уредиха среща с кмета, представят му инвестиционен проект
86601
В "Спартак" уредиха среща с кмета, представят му инвестиционен проект
  • В "Спартак" уредиха среща с кмета, представят му инвестиционен проект

В 14:30 утре членовете на УС на ФК "Спартак" Варна имат уговорена среща с кмета на Варна Иван Портних. Това бе обявено днес на среща на ръководството на клуба с феновете на отбора, която се проведе в зала 4 на Фестивалния и конгресен център. В нея за пореден път бяха представени проблемите в клуба, които опират до необходимостта от незабавното на връщане на базите стадион "Спартак" и стадион "Локомотив". Това са проблеми, на които се очаква адекватно решение на предстоящата сесия на Общинския съвет на 11 май. Преди  дискусията бе почетена с едноминутно мълчание паметта на легендата на "Спартак" Живко Господинов. На срещата с кмета утре ще му бъде представено инвестиционно предложение на клуба за ползване на общинската собственост за срок от 10 години. Иван Портних ще бъде официално поканен и да присъства на мача срещу "Белослав" в неделя в 16 часа.

 

"Преди повече от година, когато присъствах на една пресконференция в тази зала, чух Живко Господинов да казва, че ние никога няма да бъдем лъгани и трябва да сме едно цяло, че искаме имотите на "Спартак" да бъдат върнати на Община Варна, а не да са на частна фирма. Имотите и според мен трябва да бъдат върнати на Община Варна, със съдействието на Община Варна, както се случи в Община Бургас, за да могат да се стопанисват от клуба", заяви един от тарторите в агитката на "Спартак" Стефан Калименов. "Досега играхме под наем на стадион "Локомотив", което бе пълна глупост, но сега вече имаме нужда от нашата база. За съжаление в момента не сме собственици нито на стадион "Локомотив", нито на стадион "Спартак", каза още Калименов

Докато го говореше, бяха представяни снимки със състоянието на стадион "Спартак" от последните 6-7 години от управлението му от "Инжстрой" и това на Иван Петров през последната година. Бяха показани и снимки с фенове на "Спартак" от различни точки на света, които макар и далеч, оказват своята морална подкрепа и съпричастност към каузата на клуба, а именно връщане на базите.

 

Членът на УС на "Спартак" Илко Станчев се обърна към феновете с благодарност за тяхната подкрепа с думите: "Ние затова сме сдружение, защото сме единни и сме заедно с вас. Благодарение на вашата подкрепа на тези срещи ние говорим за общи цели, за нашия дом, за нашия "Спартак", за нашите деца. През последната година заедно постигнахме много, благодарение на единността си".

 

"През изминалата година водихме доста разговори с общини и институции", припомни другият член на УС на клуба Атанас Атанасов-Орела. "Имах две срещи с министъра на спорта  Красен Кралев. Той ни каза точно и ясно: "Аз мога единствено и само да издействам средства за базата". Това може да стане само ако базата или е общинска, или е дадена на клуба. Не може да се отпуснат средства на частна фирма. Той беше доста обнадежден, че базите ще бъдат върнати на клуба и ще бъдат използвани по предназначение-за футбол. Утре имам среща в 14:30 с кмета Иван Портних, от която очаквам нещо положително, или поне някакво решение. Ние нямаме време. След 30-и май вече трябва да се сформира отбор, който да има облик и визия. Ще представя на  кмета инвестиционното ни предложение, което е консултирано с юристи", каза членът на УС на "Спартак" Наско Атанасов. В приложения звуков файл чуйте повече за него: