Утре решават за ареста на тримата варненски данъчни
Утре решават за ареста на тримата варненски данъчни / sxc.hu, архив

Варненският окръжен съд ще гледа утре мярката за неотклонение на тримата служители на НАП Варна, арестувани при спецакция на икономическа полиция и прокуратурата. Това съобщи окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров преди представянето на  отчета на прокуратурата за 2012 г.

Шефът на дирекция „Събирания” Мирослав Нонев и неговите подчинени Марияна Димитрова и Бехтие Османова бяха задържани на 12 март за престъпления по служба, търговия с влияние и пране на пари.

Срещу тримата прокуратурата е събрала доказателства за 22 нарушения. Наложена им бе мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа, които изтичат в петък.

Прокурор Чавдаров съобщи още, че продължава проверката в „Енерго-Про”. Тя бе разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров за установяване на нарушения и престъпления, включително и такива, извършени от шефове и служители. Резултатите от инспекцията ще бъдат обявени на 22 март.

Говорителят на обвинението прокурор Радослав Лазаров заяви, че 2012-та е била една много успешна година за Варненската окръжна прокуратура. Щатът на институцията, който дълги години беше крайно недостатъчен, вече е запълнен и към момента има само една вакантна бройка. „Най-накрая решихме един 10-годишен проблем”, изтъкна Лазаров.