Ще бъде дадено позволение на лечебните заведения в региона сами да решават дали да осъществяват прием за планови операции или не
"За седмицата от 16 до 22 септември във Варненския регион под карантина са поставени осем паралелки в седем училища", съобщи иректорът на РЗИ Дочка Михайлова.

Актуално работно време на COVID зоните във варненските ДКЦ-та

Тя допълни, че заразени с коронавирус са открити и в три детски градини в областта. "За отминалата седмица регистрираните нови заразени са 887", допълни Михайлова.

Сред тях има 10 медицински кадри. Починалите пациенти са 45. В момента в болничните заведения има 118 свободни легла за пациенти с коронавирус. Поставените ваксини вече достигат 166 189.

"От 13 до 19 септември контролните институции са направили общо 725 проверки за спазване на противоепидемичните мерки", допълни областният управител на Варна Марио Смърков.

Вижте къде може да се ваксинирате във Варна

По думите му издадените предписания са 315. Съставени са и четири акта. Санкционирани са нощни заведения, както и пътуващ в градския транспорт.

Смърков съобщи още, че ще бъде дадено позволение на лечебните заведения в региона сами да решават дали да осъществяват прием за планови операции или не.
БТА