Търсят виновните за хоспитализирането на Иван Славков
Търсят виновните за хоспитализирането на Иван Славков / netinfo
Ръководството на МБАЛ "Св. Анна" ще извърши своя проверка заради изявленията на прокуратурата по повод приетия в лечебното заведение Иван Славков и твърденията за нарушения на лечебния процес в клиниката по коремна хирургия. Целта е да се установи има ли нарушения по процедурата на приема и лечението на пациента, заяви изпълнителният директор на здравното заведение д-р Жан Доревски.

Той добави, че до този момент не са уведомени от органите на реда за някакви проблеми с пациента Иван Славков. Извършени са проверки от РЗОК и РЦЗ, но досега не са връчени протоколи с констатациите, каза още д-р Доревски. Полицията е изпратила свои представители на втория ден от приема. Досега ръководството винаги е оказвало пълно съдействие на органите на реда в подобни случаи.

„За нас всички, потърсили спешна медицинска помощ, са пациенти и никой не е връщан, ако състоянието му изисква стационарно лечение”, се казва в специално изявление на ръководството на болницата. При установявяне на пропуски в дейността на екипите и в изпълнение на служебните задължения на длъжностните лица, неспазване на правилника за вътрешния ред, на същите ще им бъде потърсена персонална отговорност от работодателя, бе категоричен д-р Жан Доревски.