Труп и 3 сигнала за търговия с гласове на изборите във Варненско
Труп и 3 сигнала за търговия с гласове на изборите във Варненско / netinfo

Списък с имена и ЕГН-та, изхвърлен в кош за отпадъци, е най-сериозният случай за купуване и продаване на гласове във Варненско в изборния ден. Сигнал за инцидента е бил подаден във Второ РПУ Варна от очевидец, съобщи комисар Димитър Димитров, шеф на варненската полиция.

В списъка е имало трите имена и ЕГН-та на 155 души. Лицето, изхвърлило списъка, е разпитано, като прокуратурата ще реши дали да бъде задържано, посочи комисар Димитров.

Разследването продължава.  Най-рано утре вечер ще бъдат готови резултатите от дактилоскопската експертиза на отпечатъците по списъка. По случая е образувано досъдебно производство

Досъдебни производства за търговия с гласове във Варненско в изборния ден са били образувани и в дългополското село Лопушна и провадийското училище „Св. Св. Кирил и Методий". В първия случай нарушение не е било установено. Във втория също не са намерени пари и списъци, но материалите са били предадени в Районната прокуратура в Девня.

В изборния ден варненската полиция е реагирала на общо 17 сигнала.  

63-годишен мъж е починал в Старо Оряхово, община Долни чифлик,  минути преди да пусне своя глас. Починалият е бил с хронично сърдечно заболяване.

През последното  денонощие на територията на региона не са регистрирани тежки престъпления.

В изборния ден Районната избирателна комисия е регистрирала 17 сигнала за нарушения. „Изборите в региона преминаха сравнително спокойно. Толкова малко жалби не сме имали", обобщи говорителят на РИК Кристиян Богоев.