ТИР-ове блокират варненските улици
ТИР-ове блокират варненските улици / netinfo
Над 150 ТИР-а се очаква да се включат в тазсутрешния протест на малки и средни транспортни фирми във Варна. По думите на Димчо Иванов – председател на независимия синдикат „Авто 94”, колоната от автомобили се очаква да бъде 3-4 км. дълга, като към шествието няма да се присъединят таксиметрови коли, въпреки съпричастността им към протестните действия.

Точно в 8 ч тази сутрин на Втори автотранспортен клон, от където ще тръгнат ТИР-овете, имаше само 3 автомобила. Според предварителния маршрут, колите ще потеглят към Аспаруховия мост. Колоната ще поеме в посока ул. „Пеячевич”, „Вл. Варненчик”, пътя за „Метро” и Повеляново, след което ще се върне към изходната точка, където ще се проведе събрание.

Исканията на шофьорите са за понижаване цените на горивата и размера на акциза, както и за намаляване стойността на винетките или пълното им отпадане.

Община Варна е издала разрешение за провеждането на протеста на нейна територия. Очаква се в ефективните протести да се включат тежкотоварни автомобили от 38 града на страната.