Съдът одобри споразуменията с още трима от групата на Славков и Данов
Съдът одобри споразуменията с още трима от групата на Славков и Данов / netinfo

Варненският окръжен съд одобри днес поредните три споразумения за ефективни присъди, постигнати между лица, обвиняеми по мегадознанието и Окръжна прокуратура Варна. Това съобщиха от пресслужбата на институцията. От гледане на делото по общия ред се отказаха Красимир Кирилов, Петър Петров и Стилиян Георгиев.

43-годишният Кирилов, с прякор "Дългия", който след година престой в ареста от няколко дни е под парична гаранция в размер на 5000 лв., се споразумя за ефективна присъда в размер на 3 години "лишаване от свобода", които ще изтърпи в затворническо общежитие от открит тип. Той призна вината си за придобиването на повече от килограм хероин и амфетамини на обща стойност 188 165 лв., предназначени за  разпространение, както и за това, че от лятото на 2001 година до 13 май миналата година участвал във въоръжена престъпна група, ръководена от общинския съветник Иван Славков, създадена за наркоразпространение, склоняване към проституция, трафик на хора и пране на пари.

За участие в същата престъпна група, но в периода декември 2004 - май 2008 година и за притежанието на кокаин призна вина и 37-годишният Стилиян Георгиев. За всяко едно от двете престъпления той се споразумя на различни по размер наказания, но съдът одобри по-голямото от тях в размер на 1 година и 4 месеца лишаване от свобода. Това наказание Стилиян ще изтърпи при строг режим и в затвора на Варна

Третото споразумение, което ВОС одобри днес, е с Петър Петров. 23-годишният варненец, който призна, че от началото на 2006-та до септември 2008 година е участвал в престъпната група, ръководена от общинските съветници, е постигнал съгласие за ефективно наказание в размер на 2 години, които да изтърпи при общ режим в общежитие от затворнически тип.

Тримата ще заплатят по 164 лв. заради разноските по делото.

За 17-ти юни ВОС е насрочил други три съдебни заседания, в които ще се разгледат постигнатите споразумения отново за ефективни присъди на трима мъже от мащабната престъпна група.