/ DarikNews.bg, архив
Опитал да избяга от преследващите го полицаи и не спрял дори след падане на едно от колелетата на колата му
Районната прокуратура в Провадия предаде на съд мъж, предизвикал пътно-транспортно произшествие с полицейски автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 2,84 промила. 57-годишният мъж ще отговаря и за това, че е попречил на орган на властта да изпълни задълженията си, съобщиха от прокуратурата.

На 22 март. в Провадия Димитър Зл. управлявал личния си автомобил, като пречел на другите участници в движението. Със стоп палка полицейски служители му подали сигнал да спре. Вместо това, той отклонил маршрута си, за да осуети проверката на служителите на „Пътна полиция“. С включен звуков и светлинен сигнал те започнали да преследват беглеца, който няколко пъти спирал, после рязко тръгвал. Ударил  калника и откачил бронята  на полицейската кола.

По време на гонитбата задното колело на управлявания от Димитър Зл. автомобил се откачило. И това не накарало нарушителят да спре. Малко по-късно, принуден от повредата на колата, Димитър слязъл и паднал на земята. Тестът с дрегер отчел наличие на 2,29 промила алкохол, а по-късно кръвната проба показала 2,84 промила, което отговаряло на тежка степен на алкохолно повлияване.

Бързото производство срещу 57-годишния провадиец е насрочено за разглеждане утре, 7 април, в Провадийския районен съд.