/ Дарик архив
Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу нидерландски поданик, постоянно пребиваващ в страната ни, причинил по непредпазливост пътен инцидент със загинал мотоциклетист, съобщиха от обвинението.
 
Катастрофата станала на 8 юли миналата година около 20 часа на кръстовището на булевард „Владислав Варненчик“ и ул. „Бенковски“. Обвиняемият управлявал лека кола „Хюндай Теракан“ и възнамерявал да направи ляв завой от булеварда към ул. „Д-р Пискюлиев“.
 
Въпреки обективната възможност да види насрещно движещия се по бул „Владислав Варненчик“ мотор „Хонда" модел " CBR 600“, при зелен сигнал на светофарната уредба, той отнел предимството му и последвал фатален за мотоциклетиста сблъсък.
 
Ако бъде признат за виновен, водачът на автомобила може да получи наказание лишаване от свобода за срок от две до шест години, както и лишаване от право да управлява МПС.
 
Според обвинителната теза обаче съдът трябва да прецени и ролята на пострадалия. Той се е движил с повече от 80 км/ч, с която скорост е навлизал в забранен за мотоциклетисти пътен участък – отрязъка на бул. „Владислав“ от ул. „Бенковски“ до бул. „Съборни“. Това негово поведение на свое основание е допринесло за причиняването на произшествието.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК