/ Снимка: Дарик, архив
Задигнал й златните обици и изтеглил 400 лева от нейна банкова карта 
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 32-годишен мъж за уличен грабеж на жена. Васил Т. ще отговаря за грабеж, при който отнел със сила  златните обици и дамската чанта на пострадалата с мобилен телефон и дебитна карта, от която изтеглил 400 лева, съобщиха от прокуратурата.

Затворник се сдоби с нова присъда за пласиране на дрога зад решетките

На 8 септември миналата година пострадалата Геновева К. и нейният приятел Румен се засекли в игрална зала в кв. „Владиславово“ с подсъдимия.  Васил дължал пари на приятеля на Геновева, който използвал срещата в игралната зала да си ги поиска. Подсъдимият забелязал, че Геновева носи големи златни обици и решил да я ограби, да продаде отнетите вещи и така да се разплати с приятеля й Румен.

Изправят пред съда шофьор без книжка, причинил смъртта на момче в катастрофа

След полунощ Румен изпратил Геновева близо до блока, в който живеела, и се върнал отново в игралната зала. Васил проследил жената и когато тя стигнала до контейнерите за смет, изскочил, хванал с ръце обиците й и ги издърпал от ушите й. След това съборил жената на земята и издърпал със сила дамската чанта от ръцете й. После се отдалечил от мястото на грабежа и видял, че в чантата на Геновева има дебитна карта със записан ПИН-код, мобилен телефон, ключове и  портмоне със 70 лева. 

След това спрял до една от къщите в квартала. Видял, че срещу него се задава човек. Когато стигнал до него, разбрал, че това е неговият познат от махалата Азис. Той попитал Васил какво прави по нощите навън. Подсъдимият отговорил, че е ходил да тегли пари от дебитната карта на жена си, но не успял, и го помолил да му помогне.

Така Азис изтеглил първо 100 лева. Разписката от банкомата показала, че по сметката има още пари и Васил поискал да бъдат изтеглени още 300 лева. По настояване на Васил бил направен и трети опит за теглене, но заради изчерпан дневен лимит трансакцията не била осъществена. 

Подсъдимият Васил и Азис отишли в магазин след това, купили цигари, енергийни напитки и закуски с парите от картата на Геновева. След това се отправили към къщата на лелята на подсъдимия. Васил извадил наркотици и двамата с Азис се дрогирали. 

Рецидивист подпали крадена кола, за да не го спипат

Малко по-късно се обадил на Румен по телефона, повикал го с мотива, че иска да върне заема си. Васил дал обиците на Геновева и още 20 лева и казал на Румен, че така издължава заема си. На другия ден Румен заложил обиците срещу 270 лева в заложна къща, а подсъдимият заложил телефона, отнет при грабежа над Геновева. 

Азис посетил на следващия ден дома на подсъдимия. Опасявал се, че Васил ще го забърка в неприятности. На тръгване подсъдимият го помолил да изхвърли портмоне, в което била счупената на две лична карта на Геновева. Азис обаче не го сторил, а предал доброволно вещите на разследващите. 

Подсъдимият Васил Т. се намира във варненския затвор. Очаква се делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.  Той не е възстановил до момента нанесените щети от грабежа в размер на 491 лева и още 400 лева, които са били изтеглени от дебитната карта на ограбената жена.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК