Свършиха бюлетините във Варна
Свършиха бюлетините във Варна / netinfo
От Общинската избирателна комисия са подали заявка за допълнително отпечатване на бюлетини. За кмет на община Варна и общински съветници са поръчани по 20 хиляди бюлетини.

Недостигат и бюлетини за избор на районни кметове. Поръчани са 1500 допълнително за район "Одесос", 8 хиляди за "Приморски" и "Младост" и по хиляда за "Аспарухово" и "Владиславово". Слушатели на Дарик алармираха, че бюлетини лиспват в секциите в Спортно училище и V Езикова гимназия.

През целия ден са носени бюлетини от резерва в различни секции, заяви говорителят на обшинската избирателна комисия Кристиян Богоев. Според него недостигът е заради увеличаващият се брой желаещи да гласуват в края на деня, както и заради недоброто разпределение по секции на бюлетини, направено според прогнози за избирателната активност.

Изключено е бюлетини да са изчезнали след излизането им от печатницата, категорично заявиха от Областна администрация. От там обявиха, че в началото на изборния ден е било осигурено необходимото количество бюлетини, които са били предоставени на общините за нормалното протичане на изборите.