Суши и френско шампанско поискал Найджъл Кенеди
Суши и френско шампанско поискал Найджъл Кенеди / netinfo
Суши и френско шампанско са двете специални кулинарни изисквания, които мениджърския екип на Найджъл Кенеди е отправил към организаторите на концерта във Варна на 3 октомври. Цигуларят виртуоз, който ще свири за първи път в морската столица, ще пристигне на летище Варна в 19 часа на 2 октомври с полет на Bulgaria Air. Той ще бъде придружаван от тур мениджъра си и своя саунд инженер. От летище Варна до хотела тримата ще бъдат отведени с лимузина, която ще бъде на разположение на Найджъл Кенеди по време на целия му престой във Варна.

Най-скъпо платеният цигулар в света избра за своето първо гостуване във Варна най-луксозния апартамент в 5-звездния хотел „Империал” в комплекс „Ривиера”. До пристигането на Найджъл Кенеди и при престоя му влажността в апартамента ще се измерва периодично със специални влагомери. Изискваната влажност не трябва да надвишава 55 процента, което е проблем при морския климат на Варна. А температурата не трябва да надвишава 21 градуса. Изискванията са толкова стриктни, защото точно при тези климатични условия трябва да се съхранява скъпоценната цигулка на музиканта Гуарниери дел Джезу. От Германия вече са внесени и специални овлажнители на въздуха, които ще регулират влажността в апартамента.

Освен че ще опита и българските гозби, Найджъл Кенеди има задължителни изисквания за кулинарното си меню във Варна. Музикантът е поръчал 6 вида Нигири суши с риби и морски дарове, някои от които са екзотика за нашите географски ширини, но вече са осигурени от организаторите. Найджъл Кенеди е заклет любител и на френското шампанско с марката „Вьов Клико” (Veuve Clicquot), което също ще присъства в менюто му.

Организаторите напомнят, че охранителите на концерта на 3 октомври в ДКС ще затворят вратите на всички входове точно в 19,30 ч. За безпроблемно влизане те съветват да се пристигне час по-рано. Камери и фотоапарати няма да бъдат допускани, както пише и на гърба на всеки билет.