/ Държавен архив-Варна
Специално внимание е отделено на известните дизайнери, както и на Лора Каравелова, Султана Рачо Петрова, Дора Габе, Елисавета Багряна, Яна Язова и други
Изложба от фотографии и оригинални документи „Модата в огледалото на едно столетие - от средата на XIX в. до средата на XX в.“ ще бъде открита в 17:00 часа в сградата на Държавен архив-Варна.

Изложбата включва над 120 снимки, които проследяват промяната в облеклото и аксесоарите в едни от най-интересните отрязъци от новата българска история. 

Назад във времето: Модерните мъже са носели тази дреха (СНИМКИ)

В отделни табла са илюстрирани дамската, мъжката, детската, сватбената, дворцовата мода, аксесоарите, униформите, спортните, плажните и карнавалните облекла, както и прическите през тези 100 години, предава БНР.

Специално внимание е отделено на известните дизайнери, както и на Лора Каравелова, Султана Рачо Петрова, Дора Габе, Елисавета Багряна, Яна Язова и други.

Изложбата показва само малка част от доказателствата за ролята на модата като естетически катализатор на българското общество по пътя на европейското му израстване, които Държавна агенция „Архиви” пази в снимковия си трезор.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНР