Спипаха непълнолетен крадец
Спипаха непълнолетен крадец / Dariknews.bg, архив

Непълнолетен крадец, обрал два магазина в "Чайка" и "Левски" са задържали варненските полицаи, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Варна. Кражбите са станали на 5 септември. Извършителят е задигнал хранителни продукти, алкохолни и безалкохолни напитки на обща стойност около 50 лв. от стелажите на двата магазина. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Задържани са и крадци, задигнали 200 лв. от дамска чанта на 38-годишна жена от Провадия. Кражбата е станала на 6 септември, близо до централния площад. Извършителите са 18-годишният Е.Д. и А.К. на 26 години, и двамата от Провадия. Крадците  използвали физическа сила и избутали потърпевшата на земята. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Провадия.

Също на 5 септември е подаден сигнал за кражба на спиртни напитки от стелажите на магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. „Цар Асен”. След незабавно проведени оперативно – издирвателни дейности, след зоната на касите, е установен и задържан за срок до 24 часа извършителят – Ц.В. (56 г.) от с. Търнава, известен на МВР. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.