Спартак удари и  Белослав
Спартак удари и Белослав / Добри Атанасов

ФК"Спартак" Вн постигна поредна победа в група А 1 на Областното първенство по футбол. Възпитаниците на Димитър Пантев победиха с 2-0 прекия си конкурент "Белослав" и вече увеличиха аванса си пред него на 5 точки. Двата гола паднаха след почивката, като техен автор бе Владислав Мирчев.

В 10-ата минута на мача играта бе спряна, за да бъде почетена с ръкопляскания паметта на легендата на "Спартак" Живко Господинов. Варненци диктуваха темпото на двубоя през всичките 90 минути. В 13-ата минута Тодор Апостолов намери Ивайло Русев, но последният би в аут. Само минута по-късно Десислав Дяков стреля от около 27 метра, но стражът на гостите изби в корнер. В 21-ата минута Йордан Пенев изведе чудесно Владислав Мирчев отдясно в наказателното поле, той потърси Ивайло Русев, който влизаше на скорост, но вратарят отново внимаваше. Русев сам имаше възможност да се разпише по-късно, когато влезе в наказателното поле, премина покрай двама играчи на съперника, намери пространство за удар, но отново вратарят реагира блестящо и изби. В края на полувремето Владислав Мирчев стреля опасно от фаул, но на сантиметри над напречната греда.

Три минути след почивката Мирчев откри резултата. Той бе точен от 11-метров наказателен удар, отсъден за игра с ръка на противников бранител. В 53-ата Пенев можеше да се разпише с удар извън наказателното поле, но топката мина над вратата. Първият си удар по посока вратата на Недев гостите отправиха едва в 58-ата минута на мача, когато опитът за прехвърляне на Недев бе неуспешен. В 66-ата минута Мирчев оформи крайното 2-0. Тодор Апостолов напредна отдясно и пусна успоредно на вратата, а Мирчев засече топката в долния десен ъгъл. До края на срещата Мирчев и Денчев пропуснаха да вкарат трети гол. В 89-ата минута Мирчев трябваше да бъде заменен от Драганов, но явно разочарован от смяната, той тръгна направо към съблекалнята, а не към чакащия да влезе в игра негов съотборник. Това принуди треньорът Пантев да смени Дяков.

С тази победа "Спартак" вече е с актив от 51 точки.

Съставите:

"Спартак": Недев, Петров (Асад), Иванов, Маринов, Денчев, Дяков (Драганов), Добрев, Пенев (М. Русев), Апостолов (Димитров), Русев (Славов), Мирчев

"Белослав": Панчев, Ников, Георгиев, Йорданов, Пенев, Н.Димитров, Атанасов, Петков, Михалев, И.Димитров, Маринов