Социалисти обещават втора АГ болница
Социалисти обещават втора АГ болница / снимка Capital.bg
До 2 години Варна може да се сдобие с нова АГ болница. Това заяви градският лидер на БСП Борислав Гуцанов при представяне на приоритетите на партията за 2008 г. Новата АГ болница ще бъде изградена в двора на МБАЛ “ Св. Анна”, от страната на бул.”Цар Освободител”.

Подобно болнично заведение е нужно на варненци. “Ако стане нещо с титулярната АГ болница трябва да се реагира незабавно, а за сега това няма как да стане”, заяви Гуцанов, който е и председател на местния Общински съвет.

Здравеопазването ще е приоритет номер едно през 2008 за варненското БСП. Предвижда се до края на годината към Онкодиспансера да бъде изграден бункер, в който ще се съхраняват болнични отпадъци. Съоръжението ще бъде единствено по рода си в Източна България.

Социалистите ще съсредоточат сили и средства върху социалните дейности, образованието и инфраструктурата. Сред социалния проект на БСП до края на годината в града трябва да бъдат изградени четири детски градини и ясли.

Средствата за реализация на проектите в размер на около 3 милиона лева ще бъдат осигурени от общинският бюджет, уточниха варненските социалисти.