Карин дом Община Варна
Карин дом Община Варна
Община Варна е активен партньор на Карин дом

Луиза Каспарян, началник отдел “Социални дейности и жилищна политика” в Община Варна, получи награда "Приятел на Карин дом", в знак на благодарност за дългогодишната подкрепа, съпричастност и принос към социалното заведение.

„Тя е изключителен професионалист и експерт в областта на социалната работа. Подкрепя Карин дом от самото начало, за да развива качествени и иновативни услуги за деца и семейства в риск“, споделиха от социалната институция.

Община Варна е активен партньор на Карин дом, като една от последните инициативи бе предоставяне на парцел в района на Очна болница за изграждане на нова сграда на дома. Там ще бъдат интегрирани социални и образователни, здравни и  терапевтични  услуги за деца със специални нужди и техните родители, както и обучителен център за специалисти, работещи в сферата.За целта през месец ноември бе обявено и началото на международен архитектурен конкурс за идеен проект за новата сграда на Карин дом, която да позволи преместването на услугата за деца със специални нужди и техните семейства.

Карин дом подкрепя семействата на деца от 0 до 3г. и развива една социална услуга, която няма еквивалент в България – програма „Ранна интервенция“. От терапевтичните програми са се възползвали стотици семейства от Варна, региона и страната, чрез предоставяните две социални услуги: Център за социална рехабилитация и интеграция и Център “Ранна интервенция”. 


От 2013 г. услугите по програмата са част от социалната програма на Община Варна, като 52% от преминалите деца през нея, не се нуждаят от ползване на терапия, специализирани услуги или ресурсно подпомагане в детското заведение