Сигнали за корупция и съдебни спорове валят в президентската приемна
Сигнали за корупция и съдебни спорове валят в президентската приемна / Sofia Photo Agency, архив
Сигнали за корупция и съдебни спорове валят в президентската приемна
55140
Сигнали за корупция и съдебни спорове валят в президентската приемна
  • Сигнали за корупция и съдебни спорове валят в президентската приемна

Около 30 сигнала са постъпили до момента в мобилната приемна на администрацията на президента на България, която отвори врати вчера във Варна. Тя се посещава от млади, от пенсионери, както и от граждани на средна възраст. Най-често варненци се жалват от жилищни проблеми и търсят помощ за съдебни спорове, разкриха пред Дарик от президентската администрация.

Варненецът Димчо Димов например сезира президентската институция, че техническите тестове при внос на автомобили у нас са поверени на две частни фирми, за което се заплащат между 1000 и 1400 лв. Кой и как е определил, че именно тези две фирми трябва да вземат парите и то без да е проведена обществена поръчка, попита Димов.

Варненка потърси помощ от президента за разрешаването на проблем със земи в Аврен. Тя твърди, че те са грубо заграбени от арендатори без знанието на собствениците.

Представители на сдружение с нестопанска цел „Аероклуб Варна“ косвено помолиха за съдействие президента по случая с продажбата на 650 декара писта в Калиманци. Според тях сделката е корупционна и е извършена без да се обяви пред обществеността.

Част от разказите на варненците, посетили президентската приемна тази сутрин, можете да чуете в звуковия файл: