И тази година фестивалът ще се проведе в двора на Карин дом
И тази година фестивалът ще се проведе в двора на Карин дом
За 5-та поредна година, на 14-ти и 15-ти септември, слънчевият двор на Карин дом в Морската градина на Варна ще посрещне граждани и гости на града за най-магичния семеен фестивал „Усмихни се“. Събитието възникна като инициатива на приятели на Карин дом, за да прерастне в традиция, в която варненските семейства отбелязват заедно началото на учебната година, събирайки последни слънчеви лъчи на открито. Тази година събитието е с тема български фолклор. Тези от гостите, които имат събиращи в гардероба прах народни носии, могат да ги извадят, а за лишените от тази привилегия, Партньорите на Карин дом – корпорация Галатея осигуряват наем срещу символична сума в дните преди фестивала. Това ще е още един повод гостите да направят връзката на децата с техните корени още по-интересна и запомняща се. Тематични ще са и част от забавленията – езда, стрелба с лък, плъстене на вълна, рисуване вурху глина, изпълнение на редица фолклорни състави, както и концерт на ангелогласната Нели Петкова.

Фестивалът няма да изневери и на традиционния си формат, в който съчетава забавления за всички възрасти. Кулинарни работилници и бижута на локални занаятчии за мама, крафт бира и специалитети за татко. Тази година специално внимание е обърнато на тийнейджърите, за които ще бъде представена книгата „За вафлите и хората“ на стенд-ъп комедианта Николаос Цитиридис, познат от забавния си блог Ревюта на вафли, а вечерта ще продължи с концерт с Мириян Костадинов - MIRY. За най-малките, разбира се, отново ще има изградена детска зона с множество работилнички и забавления, еко зона, скаутски приключения, стена за катерене, батути. Специална спортна зона ще бъде обособена за турнир по народна топка за фирми, които искат да помогнат на каузата и подарят на служителите си един интересен тийм-билдинг. Организаторите от екипа на Карин дом са предвидили също тематични лекции на тема детско развитие, както и тур на помещаващия се в сградата Музей на благотворителността, воден от тънкия познавач на варненската история Християн Облаков.

Събраните средства от вход, томбола с награди, процент от продажбите, детската зона, както и от щанда на Карин дом ще подпомогнат  новосъздадения от Карин дом “Център за семейно-медиирана интервенция”, който въведе иновативна за България услуга, в която семейството е движещата сила.

Екипът на терапевтичния център с уникална история кани всички варненци да станат част от семейното забавление, не само заради децата със специални нужди, но и заради нашите собствени семейства и нуждата да прекарваме качествено време заедно – ние с нашите деца, нашите деца помежду си и ние с ние.И ако докато тази магия се случва, успеем да помогнем и на семейства, които се срещат с различни от нашите ежедневни предизвикателства- то има само печеливши. Годишно Карин дом подкрепя над 300 деца и семейства и обучава над 1200 специалиста – посещавайки фестивала вие ставате част от магията на споделянето и подкрепата. Повече за програмата на фестивала вижте ТУК.