Първо плувно състезание на новия басейн в комплекс Приморски
Първо плувно състезание на новия басейн в комплекс Приморски / netinfo

Дебютно плувно състезание за новоизградения закрит басейн "Д-р Л.Лазаров" в комплекс "Приморски" се проведе вчера във Варна. Турнирът за купа "8 декември" се организира от община Варна със студентските съвети от местните вузове по повод на предстоящия студентския празник.

Академичните плувци премериха сили в общо 4 дисциплини, разделени на жени и мъже - 50 метра бътерфлай, гръб, бруст и свободен стил. Състезателният ден завърши със смесена щафета 5х50м. С право на участие в състезанието са всички варненски студенти бакалаври, магистри и докторанти, записани в съответното учебно заведения за академичната 2014/2015 година. Всеки от записаните студенти е с право на участие в две индивидуални дисциплини и 1 щафета. Класирането на плувците е индивидуално и отборно, като за отборната надпревара се зачитат резултатите на първите 4 най-добре класирали се мъже и жени от всеки вуз за всяка дисциплина. Първите трима в индивидуалните състезания получават предметна награда. Награждаването на победителите ще бъде на 22 ноември от 18.00 часа в спортен бар "Playground" в МОЛ Варна.

Първо плувно състезание на новия басейн в комплекс "Приморски"
netinfo

Покритият басейн към плувен комплекс „Приморски" бе официално открит в края на м. май т.г. от кмета на Варна Иван Портних. Съоръжението е на стойност 2.9 млн. лв. В басейна има 6 коридора, дълги по 25 метра,  две трибуни  с 320 седящи места за зрители, съблекални и фоайе за правостоящи. Той може да бъде ползван и за провеждане на зимни състезания - по плуване, синхронно плуване и водна топка.  С него комплекс "Приморски" вече разполага с  3 басейна.