Проститутките в разбития бардак на Златните били с трудови договори
Проститутките в разбития бардак на Златните били с трудови договори / снимка: Sofia photo agency, архив

Задържаните при спецакция собственик на плейбойклуб "Калигула" на "Златни пясъци" Добромир Бельов и барманката в заведението Пенка Колева бяха пуснати под парична гаранция от Районния съд във Варна. Двамата са с чисто съдебно минало и нямало данни, че са принуждавали насила петте момичета да проституират в клуба. Това накара съда да им отреди по 2000 лв. гаранция, докато тече делото срещу тях. По време на заседанието, на което се гледаха мерките им за неотклонение стана ясно, че всички момичета били с регистрирани в НАП трудови договори като сервитьорки, барманки или танцьорки, пише ВарнаУтре.

Пенка Колева е с постоянно местожителство в Добрич, а Бельов е от Самоков, но с временна регистрация в мотел в Кранево. Той каза, че въртял общо две заведения и печалбата от тях била 2000 лева месечно, докато Пенка, която според прокуратурата била довереното лице на собственика, живеела само със заплатата си по трудов договор, която била 330 лв.

Двамата чужденци - германец и иранец, които били хванати да правят секс с две от "танцьорките" по време на акцията, са разпитани в присъствието на съдия. По същия начин показания са дали и самите момичета, които казали, че доброволно се съгласили да се продават за секс срещу заплащане. Момичетата обяснили, че Бельов им е казал устно, че ако искат могат да правят секс с клиенти срещу заплащане, като за целта оборудвал две стаи в клуба.
Разпитаните чужденци пък казали каква е тарифата за сексуалните услуги - 150 лева на час.

Обвинението срещу собственика на клуба е за набиране на лица с цел да бъдат използвани за развратни действия, а барманката е сочена като съучастник. Прокуратурата все още не е решила дали да протестира наложените мерки за неотклонение.

На излизане от съдебната зала адвокатът на Бельов Станислав Иванов заяви, че клиентът му е споделил, че наскоро са се опитали да му вземат бизнеса, но не пожела да разкрие подробности. Подозренията са, че именно конкуренти са подали сигнала до полицията срещу самоковеца.