Продължава делото срещу общинския съветник Иван Славков
Продължава делото срещу общинския съветник Иван Славков / netinfo

Делото срещу общинския съветник Иван Славков, което беше отложено за началото на ноември от Варненския окръжен съд, днес ще бъде подновено. Процесът не можа да стартира заради здравословното състояние на единия от подсъдимите заедно със Славков – Пейчо Пейчев.  Заради претърпяна операция по отстраняване на доброкачествен тумор той не се яви в залата на първото заседнаие на 19-ти октомври и му беше назначена екпертиза, която да установи дали може да участва в делото.

Заради неявяването на Пейчев прокуратурата и адвокатите на останалите подсъдими по делото – Иван Славков, Янко Колев, Николай  Хаджимихайлов и Свилен Николов, поискаха процесът да бъде отложен. Той беше насрочен за посочените предварително като резервни дати - от 2-ри до 6-ти ноември.

На първото заседание съдът отказа да измени в по-леки мярките „задържане под стража” на Иван Славков и Свилен Николов. Според адвокатите им те са в ареста повече от година, което ги превръща в заложници, задържани за неизвестно време. Магистрати отхвърлиха искането с мотива, че разумните срокове за задържане още не са изтекли.

Поредното съдебно заседание срещу Иван Славков, обвинен в ръководене на въоръжена престъпна група за разпространение на наркотици, пране на пари, склоняване към проституция и трафик на хора, започва в 9:30 часа във Варненския окръжен съд.