Продавачите в МОЛ-Варна излизат на протест
Продавачите в МОЛ-Варна излизат на протест / netinfo
Над 50% от продавач-консултантите в МОЛ-Варна ще протестират на 9 февруари и няма да отварят магазините, в които работят. Това съобщиха специално за Дарик служители от търговския център.

Продавач-консултантите се оплакаха, че мениджмънтът на МОЛ-Варна е лош и нямат много продажби. В търговския център има съкращения на работниците, защото наемателите на помещенията не могат да плащат заплатите им, както и допълнителните проценти, които са обещали. Отливът на клиенти е довел и до фалит на няколко от магазините. Продавач-консултантите ще настояват пред управата на МОЛ-Варна работните им места да бъдат осигурени и доходите им да бъдат съобразени с труда и усилията, които полагат, уточниха още те.

От управата на търговския център коментираха за Дарик, че знаят за протеста. "Според нас стачката е организирана от наемателите на помещенията, които искат по-ниски цени на магазините, които ползват. Към днешна дата преговаряме с всеки наемател, който е изложил конкретните си искания", поясни мениджърът по комуникации на МОЛ-Варна Антония Ангелова.