Премиерът и здравният министър на визита в болница „Св. Анна”
Премиерът и здравният министър на визита в болница „Св. Анна” / Sofia Photo Agency, архив

Премиерът Бойко Борисов, заедно с министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, ще открие нов скенер във варненската болница „Св. Анна".

Компютърният томограф е закупен благодарение на финансова субсидия от Министерството на здравеопазването, в размер на 1,2 млн. лв. Апаратът е ново поколение, с възможност за много по-бърза и точна диагностика, което допринася за по-ранното откриване и по-ефективното лечение на редица заболявания. Притежава възможност за виртуална ендоскопия, диагностика на туморни формации на белия дроб, програма за елиминиране на костни и мастни структури при диагностика на туморни процеси и др.

Първоначално откриването бе обявено за 11 часа, но бе пренасрочено за 9,45 часа, вероятно заради ангажимент на Бойко Борисов в Русе. В крайдунавския град премиерът, заедно с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, ще присъстват на символичната първа копка на българския участък на междусистемната газова връзка България - Румъния. Церемонията там започва в 11,15 часа.