Повдигат обвинение на Анита Мейзер за убийството на мъжа й
Повдигат обвинение на Анита Мейзер за убийството на мъжа й / Фейсбук

Анита Мейзер ще бъде обвинена за убийството на мъжа си Николай Димов. 40-годишният културист беше открит мъртъв в семейното им жилище в местността Евксиноград край Варна в нощта на събота срещу неделя.

Жестоко убийство във Варна

Текстът от Наказателния кодекс, по който ще бъде повдигнато обвинението на 52-годишната Мейзер, е за причиняване на смърт по непредпазливост чрез нанасяне на умишлена средна телесна повреда, която е причинила разстройство на здравето, временно опасно за живота. Това съобщи на извънреден брифинг говорителят на Окръжната прокуратура Радослав Лазаров, който не пожела да разкрие повече подробности за престъплението. Той обаче отрече информациите, че по тялото на убития е имало нанесени от нож удари.

Причината за смъртта на Димов все още не е ясна. Тя трябва да бъде установена от назначената съдебно-медицинска експертиза, която все още не е готова.

Задържат Анита Мейзер за убийство на съпруга й Николай

Според неофициална информация мъжът на Мейзер е починал по време на сексуален акт, при който са били използвани т. нар. „свински опашки”

В неделя Анита Мейзер е била задържана за 72 часа, като прокуратурата ще поиска налагането й на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за повдигнатото на скандалната миска обвинение е затвор от 2 до 8 години.