Поликлиниката в Девня вече има работещ травматологичен център
Поликлиниката в Девня вече има работещ травматологичен център / пресцентър

В Диагностично-консултативния център (ДКЦ) в град Девня вече работи травматологичен сектор за нуждите на промишления комплекс в града, съобщи кметът на общината Свилен Шитов. През октомври представители на местната администрация и ръководството на поликлиниката разгърнаха мащабна информационна кампания, която обхвана индустрията и нейните бизнес контрагенти, за необходимостта от разкриване на специализирано звено в структурата на поликлиниката, в което да се оказва бърза и квалитетна медицинска помощ на работници, пострадали при трудови инциденти.

На този етап новооткритият травматологичен сектор обслужва пациенти всеки делничен ден от 8:30 до 17:00 часа, но амбицията на ръководството на доболничното заведение и на Община Девня е той да премине в денонощен режим на работа, 7 дни в седмицата.

„Помощ в специализирания сектор могат да търсят и всички жители на община Девня, без значение дали са здравноосигурени, или не. Никой няма да бъде върнат и никой няма да остане необслужен“, увери Свилен Шитов, който призова хората с порезни рани, съмнения за счупвания и други битови травми да посещават ДКЦ I – Девня, а не да бият път до Варна.