Още преди изчезването на младата жена от Варна, която беше намерена мъртва, е имало сигнали за домашно насилие от страна на приятеля й. Била е изготвена ограничителна заповед спрямо него, която самата жертва не е спазвала и се е прибирала при него, разкриха от полицията в града, съобщи NOVA.

Побой е причината за смъртта на 31-годишната жена от Варна, чието тяло беше открито вчера. Това бе основната версия на разследващите, която в събота бе потвърдена след резултатите от аутопсията, съобщава 24 часа.

убийство млада жена Варна полиция
Булфото

Тялото на жертвата е открито в къща в местността Евксиноград. От полицията уточняват, че са събрани доказателства за съпричастността на заподозрения към извършеното престъпление.

Жертвата е била пребита до смърт с тъп предмет, установени са множество травми в областта на гръдния кош, които са причинили увреждане на белите дробове. Двамата не са живели заедно за постоянно, скандалите са били чести, последвани от раздели и събирания. 

Докато намерят тялото на младата жена, скрито в ямата, е претърсен голям периметър гористи местности, шахти, изоставени постройки, разпитани са десетки близки на двамата. В крайна сметка единствено находчивостта на полицейските служители разплита загадката.

Убийство във Варна: Намериха тяло на издирвана млада жена в шахта

Валентина не за първи път напуска общия им дом, липсвала е с дни, била е в различни компании с различни хора.

По време на разследването, характеристичните данни на изчезналата сочат за висок риск тя да стане жертва на престъпление заради своето поведение, допълни картината комисар Веселин Вълчанов, началник отдел “Криминална полиция”.

За обвинения има данни, че е наркозависим, каза директорът на Областна дирекция на МВР във Варна старши комисар Атанас Михов. В хода на издирването са били посетени наркодилъри, някои от които са били задържани.

убийство млада жена Варна полиция
Булфото

Иво не е признал вината си, не е съдействал на полицаите, които претърсили големия двор метър по метър. Има съмнения, че жертвата също е приемала упойващи вещества. 

 39-годишен приятел на жертвата вече е с повдигнато обвинение. Предстои в неделя прокуратурата да внесе искане за постоянното му задържане под стража.